How to Win Your Audience

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΟΥ

(ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ…)

Πρόσφατα μια καλή φίλη με προσκάλεσε να μιλήσω σε ένα συνέδριο που διοργάνωνε, ένα event τόσο με επιφανείς ομιλητές όσο και κοινό.

Το συνέδριο είχε ως θέμα ένα αντικείμενο με το οποίο είχα ασχοληθεί επαγγελματικά στο παρελθόν, έτσι και η θεματολογία μου ήταν ενδιαφέρουσα.

Η ομιλία μου ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι, έφτασα λοιπόν αρκετά νωρίτερα στο χώρο του συνεδρίου για να παρακολουθήσω τις ομιλίες.

Πολύ γρήγορα όμως αισθάνθηκα κάτι για τους ομιλητές που παρακολουθούσα, και δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό. Έβλεπα ομιλητές πραγματικά καταξιωμένους επαγγελματικά, με θέσεις ευθύνης και σίγουρα πολύ μεγάλη κατάρτιση στον αντικείμενό τους. Οι περισσότεροι όμως δεν με κέρδιζαν με την παρουσίασή τους και τη συνολική εικόνα τους.

Μιλούσαν πολύ γρήγορα (ίσως προσπαθούσαν να πιέσουν μια εκτενή παρουσίαση σε χρόνο που σίγουρα δεν επαρκούσε), αρκετοί ήταν περιορισμένοι απλά στο να διαβάζουν από ένα χαρτί που κρατούσαν στα χέρια τους, ακόμη και στις περιπτώσεις συντονιστών ενός πάνελ (ήταν προφανές ότι και τις ερωτήσεις που έκαναν τις είχαν γραμμένες και έπρεπε να τις διαβάσουν), έδειχναν σαν να μην τους ενδιαφέρει η σύνδεση με το κοινό. Για κάποιους η παρουσίαση θα είχε ακριβώς τον ίδιο αντίκτυπο αν απλά είχε μοιραστεί το κείμενό της.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που το συναντώ αυτό, και πιστεύω και οι περισσότεροι από εμάς το έχουν επίσης βιώσει. Πάντα αναρωτιόμουν “Γιατί”; Άνθρωποι με αναμφισβήτητα επαγγελματικό κύρος και υπόβαθρο, αλλά μπροστά σε κοινό πολύ φτωχή πραγματικά εικόνα. Η απάντηση που είχα δώσει ήταν ότι δεν έχουν επενδύσει στο να αναπτύξουν τις ικανότητες παρουσίασής τους. Συνειδητοποίησα όμως ότι πίσω από αυτό κρύβεται κάτι άλλο. Μάλλον λείπει κάτι άλλο. Και είναι η έλλειψη αυτή που δεν κινητοποιεί έναν παρουσιαστή να κάνει το καλύτερο δυνατό και να αξιοποιήσει πραγματικά τις ικανότητες επικοινωνίας που έχει, ώστε να μπορεί να κερδίσει πραγματικά ένα ακροατήριο.

Λείπει ο στόχος.

Αν πρόκειται να απευθυνθείς σε ένα κοινό, αυτό μπορείς – και πρέπει – να το δεις σαν μια μοναδική ευκαιρία να κερδίσεις τη συμπάθειά του, το ενδιαφέρον του, να κάνεις αυτό το κοινό να σε “αγοράσει”, να σου κάνει like αν θέλετε. Κι αν κάποιος πει ότι αυτό δεν έχει αξία, τότε μάλλον δεν συνειδητοποιεί ότι αφήνει μια μοναδική ευκαιρία για ουσιαστικό networking ανεκμετάλλευτη. Για όσους από εμάς χρησιμοποιούν τον όρο, βρίσκω τον σύντομο ορισμό που έχει δώσει η Diane Darling τον πιο ακριβή:

Networking is building relationships before you need them.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν δεν είχαν αυτό το στόχο. Γιατί είμαι σίγουρος ότι αν τον είχαν, τότε σίγουρα θα είχαν επενδύσει στο να το καταφέρουν, όπως σίγουρα επενδύουν και θα συνεχίσου να επενδύουν σε πολλούς άλλους στόχους που θέτουν οι ίδιοι ή τους τίθενται.

Αν δεν είχαν λοιπόν αυτό το στόχο, είχαν κάποιον άλλο; Δεν είχαν κανένα στόχο; Δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι η παρουσία τους και η παρουσίασή τους ήταν μια μεγάλη ευκαιρία; Δεν θα τολμήσω να απαντήσω. Με βεβαιότητα όμως μπορώ να πω και πάλι ποιο στόχο δεν είχαν.

Μια από τις βασικές αρχές που επηρεάζει την επικοινωνία μας είναι ότι πρέπει να ξεκινάμε κάθε φορά έχοντας ξεκαθαρίσει τι είναι αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, ποιος είναι ο στόχος μας. Και αυτό είναι θεμελιώδης αρχή, διότι ξέροντας τι επιδιώκουμε (από τους άλλους), αυτό θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε στο πώς να το πετύχουμε και θα μας κινητοποιήσει στο να προετοιμαστούμε κατάλληλα, να κάνουμε την απαραίτητη προσπάθεια για να μπορέσουμε να το πετύχουμε. Αυτή η αρχή δεν ισχύει μόνο για την επικοινωνία, ισχύει γενικότερα. Σίγουρα όμως η εφαρμογή της και η σημασία της για την επικοινωνία είναι μεγάλη.

Αν κάποιος σκέφτεται στο σημείο αυτό πράγματα όπως “εγώ δεν το’χω με την επικοινωνία”, “ή το’χεις ή δεν το’χεις”, “εγώ έτσι είμαι” και διάφορα άλλα σχετικά, σας λέω “Ξανασκεφτείτε το”. Απαιτείται προσπάθεια, απαιτείται προετοιμασία, απαιτείται χρόνος, αλλά αν το θέλει κανείς μπορεί να το πετύχει. Μπορεί να κερδίζει οποιοδήποτε κοινό.

Προσκαλώ εσάς που αύριο θα βρεθείτε μπροστά σε ένα κοινό, είτε για πρώτη φορά είτε για μια ακόμη φορά, σκεφτείτε: “Ποιος είναι ο στόχος σας;”, “Θέλετε να κεφαλαιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία;”, “Βλέπετε την παρουσίασή σας σαν μια μοναδική ευκαιρία;”. Αν όχι, τότε σίγουρα κα δεν σας απασχολεί το πώς θα φανείτε στα μάτια του κοινού. Αν όμως απαντήσετε “Ναι”, τότε επενδύστε στην προετοιμασία, στη δομή και το ύφος της παρουσίασης, στη φωνή σας και τη γλώσσα του σώματός σας. Είναι σίγουρο ότι όλοι μπορούμε να μάθουμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα της επικοινωνίας και στις παρουσιάσεις μας. 

Ξεκινώντας από το σωστό στόχο.

Διαβάστε περισσότερα για τις υπόλοιπες βασικές αρχές πίσω από την αποτελεσματική χρήση της γλώσσας της επικοινωνίας στο βιβλίο μου.

Μια απλή και κατανοητή προσέγιγιση για να μάθετε τη γλώσσα που όλοι μας χρειάζεται να ξέρουμε. Τη γλώσσα της επικοινωνίας.

Διαθέσιμο σε έκδοση Kindle και σε έντυπη έκδοση στα Αγγλικά

Book 3d cover

Share this post